© 2023 by Re3 ltd. 

מה לשים בקומפוסטר

כל שהחומרים שנכניס לקומפוסטר יהיו קטנים יותר, כך הם יתפרקו מהר יותר...

האם ניתן לקמפסט את זה?

  • מוצרי חלב כגון גבינות רכות, קוט'ג, גבינה צהובה: אפשר לשים בקומפוסטר אך לא בכמות גדולה מידי, אחרת יהיה ריח של חלב חמוץ. מוצרי בשר כגון נקניקים, עוף, בשר בקר- באופן עקרוני, גם בשר מתפרק והופך לקומפוסט בדרך הטבע. אולם בקומפוסטרים ביתיים שאינם מטופלים כיאות עלול הבשר הנרקב ליצור ריח לא נעים ולמשוך מכרסמים, על כן אנו לא ממליצים לשים מוצרי בשר ועצמות בקומפוסטר.

  • צואת בעלי חיים על מנת לטפל בצואת בעלי חיים יש לוודא קומפוסטציה טרמופילית (מעל 60 מעלות) למשך זמן ממושך (כפי  שקורה במשטחי קומפוסט גדולים), אחרת ישנה סכנה שחיידקים פתוגנים ישגשגו בקומפוסט. על כן אנו ממליצים שלא לשים צואת בעלי חיים בקומפוסט.

Please reload